Obveščamo vas, da bo tudi letos organiziran tečaj osnovnega šolanja vodljivosti lovskih psov vseh pasem po programu VP 1 in VP 2. Tečaj je za lovce LD, ki so člani LKD Celje in člane LKD Celje brezplačen. Prosimo, če prijavite vodnike mladih psov, starih nad 6 mesecev.
Pričetek – teoretični del bo v soboto, 4. marca 2017 ob 9.00 uri na sedežu v Cankarjevi 6 v Celju (udeležba brez psov), v prostorih Savinjsko – Kozjanske zveze lovskih družin Celje, kjer se bomo dogovorili o namenu in ciljih šolanja, metodah šolanja in poteku tečaja, o potrebnih pripomočkih in opremi, o pripravi psa na vadbo, obnovili pa bomo tudi znanje o anatomiji in fiziologiji psa, o vedenju psov, potrebah po negi, o nagonih, o boleznih psov in ukrepih pri posameznih znakih bolezni. Potrudili se bomo, da vam odgovorimo na vprašanja v zvezi s psi in s šolanjem. Seznanili se bomo tudi z najpomembnejšimi določbami Zakona o zaščiti živali in Pravilnika o zaščiti hišnih živali.
Po končanem teoretičnem delu si bomo šli po potrebi ogledat tudi vadišče Lokrovec v Celju.

Praktični del tečaja bo potekal od 07. marca dalje približno tri mesece dvakrat tedensko na poligonu KD Celje, Lokrovec 1 b, ob torkih in petkih ob 17.00 uri, dokler psi ne bodo obvladali vseh vaj poslušnosti in vodljivosti oziroma do konca maja.
Po končanem tečaju bodo vodniki in psi opravljali izpit VP-1 ali VP-2 po programu KZŠLP KZS.

Prijavnico, ki je priložena, jo pa najdete tudi na spletni strani društva (www.lkd-drustvo-celje.si) pošljite na naslov LKD Celje, Cankarjeva 6, 3000 Celje, ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pa se prijavite na telefon 041 634 806 (Anton Savorgnani).

Lovsko kinološki pozdrav !

Komisija za šolanje lovskih psov LKD Celje Predsednik LKD Celje
Janez Šumak L.r.