LKD Celje

Z veseljem Vam sporočamo, da je član UO LKDCE postal tudi veterinar iz Šentjurja Matej Zupanc. Matej je poznan kot eden izmed tistih veterinarjev, ki resnično v vsakem trenutku želijo pomagati saj ga odlikuje skrb za dobro počutje naših najboljših prijateljev tudi po tem, ko opravi svoje strokovno delo. V celotnem ciklu zdravljenja in rehabilitacije pomaga z nasveti in je v vsakem trenutku pripravljen svetovati.
Za člane našega društva je pripravil posebno ugodnost – popust v višini 10% na vse veterinarske storitve.
Zaradi razširitve programa na interno veterino in kirurgijo za male živali so v Veterinarski bolnici Šentjur obstoječo opremo posodobili z novim veterinarskim laboratorijem, digitalnim ultrazvokom in prenosnim rentgenom, hkrati pa prenovili prostore. Predstavili so tudi edino reševalno vozilo za prevoz poškodovanih ali bolnih živali.
Rentgen in ultrazvok
Veterinarstvo Šentjur obstoja že od leta 1957, kot d.o.o. pa deluje že enajsto leto in ima sedem zaposlenih strokovnjakov. Njegova glavna dejavnost je preventivno in kurativno terensko in ambulantno zdravljenje velikih živali, opravljajo tudi veterinarske storitve za male živali, in sicer koncesijsko cepljenje psov, ambulantno zdravljenje internih bolezni, novost pa predstavlja kirurgija za male živali – diagnosticiranje in operativni posegi.
»Zaradi uvedbe novega programa smo se odločili za posodobitev opreme in prenovitev prostorov Veterinarstva Šentjur. Dosedanja oprema nam namreč ni omogočala opravljanja kirurških posegov in laboratorijskih preiskav za male živali. S tem sledimo naši viziji, saj želimo v prihodnjih letih postati ena izmed vodilnih veterinarskih ustanov za male živali v Sloveniji in ohraniti kakovostno zdravstveno oskrbo velikih živali v Savinjski regiji,« je o novih pridobitvah povedal direktor Veterinarstva Šentjur, Matej Zupanc, dr. vet. med.
Zaradi bolj celovite ponudbe storitev so se v Veterinarski bolnici Šentjur odločili za nakup reševalnega vozila za živali. Gre za Volkswagnov transporter na štirikolesni pogon primeren tudi za hribovita območja. »Zanj smo se odločili zaradi želje ponuditi kar najbolj kakovostne veterinarske storitve. Reševalno vozilo za prevoz poškodovanih ali bolnih malih živali Veterinarske bolnice Šentjur je edino tovrstno v Sloveniji, kar nas uvršča med začetnike na tem področju. Vozilo je namenjeno prevozu poškodovanih in bolnih živali in ima vso potrebno opremo za nudenje nujne veterinarske pomoči. Vozilo je tako opremljeno z EKG-jem, kisikom, vakuumsko blazino, prav tako ima spremljajoči veterinar v njem možnost dajanja infuzije, v vozilu so nosila in kletka ter ustrezen prostor za lastnika, ki lahko žival tudi spremlja,« je še povedal direktor Veterinarske bolnice Šentjur, Matej Zupanc, dr. vet. med. Storitev prevoza malih živali je samoplačniška. V primeru, da lastnik poškodovane ali bolne živali ne more pripeljati na veterino, jih pokliče in naroči prevoz. Reševalno vozilo za živali pride na dom ali kakšno drugo lokacijo, veterinar tam ustrezno oskrbi žival in jo pripravi na prevoz. Sledi prevoz poškodovane živali v Veterinarsko bolnico, po želji, jo lahko v vozilu spremlja tudi lastnik. Podoben postopek je pri prevozu oskrbljene živali na dom, ki pride v poštev po različnih operacijah. Reševalno vozilo za živali pa ni namenjeno zgolj intervencijskim prevozom, temveč tudi izvajanju povsem običajnih ambulantnih veterinarskih storitev na terenu, kot so cepljenje živali, redni pregledi, itd.

Iskanje

Kontakt

Cankarjeva ulica 6, 3000 Celje, Slovenija

lkd.celje@gmail.com

GSM: 041-685-664 ali 041-496-401

TRR: SI 56 6100 0000 1142 037

http://www.lkd-drustvo-celje.si/