LKD Celje

Zasedal je 7. marca ob 9 uri v prostorih SKZLD Celje – Cankarjeva 6, kjer je tudi sedež društva. V.d. predsednika LKD Bogomil Udovč je OZ otvoril s pozdravom, ter počastitvijo z eno minutnem molku v čast umrlemu predsedniku LKDCELJE dr. Jožetu Pangerlu.

LKD Celje šteje 2108 članov iz 47 Lovskih družin od Logarske doline, pa do Obsotelja
Po ugotovitvi prisotnosti, se je potrebno ravnati v skladu s pravili, tako da sklepamo oz. volimo z eno urnim zamikom.
Za delovnega predsednika je potrjen Janez Šumak, za zapisnikarja Jožica Metelko Kraševec, overovatelja zapisnika pa Sitar Sandi In Jurak Oskar.
Delovni predsednik se zahvali za zaupanje ter prebere dnevni red, ki narekuje tudi volitve nadomestnega predsednika LKD, ter člana Upravnega odbora.
V nadaljevanju Udovč in Šumak podelita odlikovanja KZS - zaslužnim kinologom.
Sledila so poročila predsednika, tajnika, blagajnika, tetovirnega ref. in nadzornega odbora.
V razpravi je sodeloval s pozdravom in pohvalami o delu kinologov tudi predsednik SKZLD Celje Arlič Maksimiljan. Poudaril je skrb LKD ja o vsakoletnem šolanju vodljivosti vodnikov in psov,o izvajanju vseh preizkušenj za lovske pse, ki so glede na njihovo pasmo potrebne za uporabo v lovišču, hkrati pa tudi skrb za vzrejo ( pregled legel, tetoviranje mladičev, svetovanje vzrediteljem in skrbnikom ) lovskih psov.
Urlep Jože je podal pobudo, da prenesemo vzrejni komisiji za goniče, da pri izdaji vzrejnega dovoljenja za plemenke določijo tudi ustreznega plemenjaka.
Hernavs Sandi je pričel debato s vprašanjem o oploditvi petih psic z enim plemenjakom v tujini. Udovč mu obrazloži, da je Slovenija članica FCI in tudi pri nas dovoljujemo plemenjaku skok petih psic na leto.
V tem času je bil dosežen pogoj (sklep) pravil o sklepčnosti – veljavnem glasovanju oz. potrjevanju.
OZ je potrdil tudi zaključni račun za l. 2009, prav tako pa tudi delovni in finančni načrt za l. 2010.
Sledila je volitev volilne komisije in predstavitev kandidatov za predsednika LKDCE. Predstavili so se Udovč Bogomil, Dimnik Anton in Bogdanovič Vlado. Vsi trije so nanizali podobne želje in vizijo o delovanju Društva, predvsem pa večjo komunikacijo preko lovskih družin do vsakega individualnega vodnika psa ali ljubitelja štirinožnih tovarišev.
Za nadomestnega člana UO LKD , sta se predstavila Savorgnani Anton in Hernavs Marcel o kinoloških kvalitetah, ter željah po delu in izboljšavah v našem društvu.
Volilna komisija je razdelila glasovne lističe in po preteku glasovanja v 10 minutah že poročala o izidu volitev, OZ pa je sprejel ugotovitveni sklep:novoizvoljeni predsednik LKD Celje za mandatno obdobje 2010 do 2013 je Bogomil Udovč, ki je že v prvem krogu dobil potrebno večino glasov prisotnih članov.
Novoizvoljeni nadomestni član Upravnega odbora LKD pa je Anton Savorgnani, ki je prejel potrebno večino glasov.
MilanUdovč se je zahvalil za tako veliko - prepričljivo podporo članov v volitvah in obljubil rezultate v okvirih zmožnosti našega LKD ja, predvsem v dobro kinologije in naših štirinožnih spremljevalcev.
OZ je na predlog Nadzornega odbora o neusklajenosti pravil s trenutno zakonodajo, da je le – te potrebno spremeniti oz. uskladiti, pooblastil UO LKD, da pripravi nova pravila, ki bodo usklajena z veljavno zakonodajo. UO pripravi tudi spremembo razpoznavnega znaka društva, ter žig
UO LKD Celje je imel 18. marca konstitutivno sejo, ki jo je vodil novi predsednik društva Bogomil Udovč. Razrešili smo tajnika Antona Dimnika in potrdili Antona Savargnanija, kot novega tajnika. Soglasno pa smo tudi potrdili podpredsednika društva Janeza Šumaka.

Zapisal:Janez Šumak

Iskanje

Kontakt

Cankarjeva ulica 6, 3000 Celje, Slovenija

lkd.celje@gmail.com

GSM: 041-685-664 ali 041-496-401

TRR: SI 56 6100 0000 1142 037

http://www.lkd-drustvo-celje.si/