Pojavlja se od 20 dne pred porodom pa do 45 dne po porodu, najpogosteje v času intenzivnega dojenja. Bolj izpostavljene so male in prit1ikave pasme. Sorazmerje med težo psice in težo plodv je manjše, kakor privelikih psicah. Vzrok pomanjkanje kalcija v krvi, porušeno je razmerje med kalcijem, katerega dobi s hrano in tistim, ki ga med brejostjo mladiči porabijo za tvorbo kosti in tistim, ki se med dojenjem izloča z mlekom Znaki:pospešeno dihanje, sopenje, nervoza, zbeganost nemir, cviljenje, sledi drgetanje mišic, opotekajoča hoja, krč mišic in psička pade naprej ali na sran.Zaradi krča Žfelnih mišic ne požira sline, penasta ji teče iz gobca, T naraste na 40 - 41 stopinj C. Napadi se lahko ponavljajo, pogosti so pogini, če ne poiščemo strokovno pomoč.

logo LDK Celje srednji

Prevod vsebine (Google)