Spoštovani lovski kinologi

Obveščamo vas, da organiziramo »Tečaj osnovnega šolanja vodljivosti lovskih psov vseh pasem po programu VP 1 in VP 2.« Tečaj je za lovce Lovskih družin, ki so člani LKD Celje in člane LKD Celje brezplačen.
Prosimo, če prijavite vodnike mladih psov, ki so stari nad 6 mesecev.

Pričetek – teoretični del bo v torek, 6. marca 2018 ob 17.00 uri na poligonu KD Celje, Lokrovec 1 b Celje, kjer se bomo dogovorili o namenu in ciljih šolanja, metodah šolanja in poteku tečaja, o potrebnih pripomočkih in opremi, o pripravi psa na vadbo, obnovili bomo tudi znanje o anatomiji in fiziologiji psa, o vedenju psov, potrebah po negi, o nagonih, o boleznih psov in ukrepih pri posameznih znakih bolezni. Potrudili se bomo, da vam odgovorimo na vprašanja v zvezi s psi in s šolanjem. Seznanili se bomo tudi z najpomembnejšimi določbami Zakona o zaščiti živali in Pravilnika o zaščiti hišnih živali. Prosimo, da se prvega dne tečaja udeležite brez psov.

Praktični del tečaja bo potekal približno tri mesece, dvakrat tedensko na poligonu KD Celje, Lokrovec 1 b, ob torkih in petkih ob 17.00 uri, dokler psi ne bodo obvladali vseh vaj poslušnosti in vodljivosti oz. do konca maja.
Po končanem tečaju bodo vodniki in psi opravljali izpit VP-1 ali VP-2 po programu KZŠLP KZS.
Prijavnico (v prilogi) najdete tudi na spletni strani društva www.lkd-drustvo-celje.si pošljite na naslov LKD Celje, Cankarjeva 6, 3000 Celje, ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali se prijavite na telefon 041 634 806 (Anton Savorgnani).

Lovsko kinološki pozdrav !

Priloga: Prijavnica VP1 in VP2 2018

logo LDK Celje srednji